Misschien herken je dit wel, je hebt al jaren een prima relatie maar op een gegeven moment realiseer je je dat je minder vaak sex hebt of dat het altijd hetzelfde is. “Help, ik heb sleur in mijn seksleven!”

Troost je, de bent zeker niet de enige! Ik schat dat dit bij zo’n 70% van alle stellen in Nederland aan de orde komt. Ook uit eigen ervaring weten we dat dit speelt en we willen je graag wat tips geven om je liefdesleven weer een oppepper te geven!

Maak het bespreekbaar

Tja, het maakt het al een stuk makkelijker als je er allebei hetzelfde over denkt.. Helaas is dat vaak niet zo. Bij de ene partner is het prima dat het allemaal wat minder wordt en bij de ander slaat de twijfel toe of hij of zij nog wel geliefd en aantrekkelijk is. De makkelijkste manier om dit te bespreken is het uitspreken van jouw eigen gevoel. “Ik merk dat we niet zo vaak sex hebben als vroeger, hoe zie jij dat?” zou een mooi begin kunnen zijn. Of misschien werkt het voor jou beter om herinneringen op te halen: “Weet je nog, toen we net bij elkaar waren, toen deden we het het liefst 2x per dag. Soms mis ik dat wel een beetje.” 

dit soort vragen maken het misschien voor jouw partner ook wat makkelijker om zijn of haar gevoel uit te spreken. Probeer het in ieder geval op je gevoel te houden of de vragende vorm aan te houden. Wat in ieder geval niet werkt is verwijten maken: de vraag “We hebben nooit meer sex, hou je niet meer van me?” brengt je in ieder geval niet dichter bij elkaar…

Maak weer tijd voor elkaar

Ook deze kennen wij zelf ook heel goed. Druk aan het werk, de laptops op tafel. We zijn gezellig bij elkaar aan het werk, nou ja, zo gezellig is dat ook weer niet. Maak afspraken met elkaar wanneer je werkt of met de hobby bezig bent en wanneer niet. Zet desnoods een date met je partner in de agenda en ga er lekker eens uit. Hapje eten, drankje doen, bioscoop of theater. Doe dit dan ook gewoon samen en niet met vrienden erbij. Je komt dan als vanzelf weer op leuke gesprekken en besef je weer dat je elkaar toch wel weer erg leuk vindt. Plan je een avondje thuis? Ook prima, maar laat dan de TV eens uit en zet een lekker muziekje op. En je telefoon?? Need I say more?

Kies een toy voor jullie samen

Heb je er al eens aan gedacht om een sex speeltje voor jullie samen te kopen? Misschien heb je voor jezelf al eens (stiekem) iets gekocht en heb de daar af en toe plezier van. Voor koppels is ook genoeg te koop waar je samen iets mee kunt. Het maakt niet uit wat voor koppel jullie zijn (man/vrouw, man/man, vrouw/vrouw), er is voor ieder wat wils. 

Tip: koop niet als verrassing een sextoy, de kans is groot dat die actie niet in goede aarde valt of zelfs wat dwingend over kan komen. Begin bij de eerste tip en stel daarna voor om eens te kijken naar een toy. Dat is voor jullie allebei spannend en/of opwindend en je weet in ieder geval dat je iets koopt waar je allebei achter staat.

LELO Noa Koppel Vibrator - Zwart

Doe samen iets ondeugends 

Eindelijk mijn favoriete tip! Ik vind het superspannend als mijn vriendin een vibrerend eitje in heeft als we uit gaan (bioscoop of uit eten of zo) en mij de afstandsbediening geeft. Niemand weet ons geheimpje en de veelzeggende blikken tussen ons beide wordt door niemand begrepen. Laat vooral samen je creativiteit gaan en probeer dingen uit. Ook Ben Wa balletjes zijn daar erg geschikt voor.

Een paar tips

Koppelvibrator

Er zijn verschillende soorten koppelvibrators te koop, kenmerk is dat je deze gebruikt tijdens de sex en je er dus allebei plezier aan beleeft. 

De Lelo Tiani 3 / Lelo Tiani 2

of wat voordeliger de Partner Whale

LELO Tiani 2 - Zwart Draadloos vibro ei zwart

Vibratie eitjes

Deze zijn er in diverse maten en kleuren. Hier vind je alle soorten.

Leuk alternatief is de slip met bullet, die vind je hier

Deel dit bericht

Share on facebook Share on google Share on twitter Share on pinterest Share on print Share on email